Kennisbank
Wat is nu precies het verschil tussen een boiler en een cv-ketel en waar kan ik dat aan zien? Team Paans beantwoordt uw vraag!
Visueel kunt u een boiler herkennen aan de grote, meestal cilindervormige tank. Een boiler heeft een geïsoleerde tank die continu water verwarmt voor direct gebruik, met beperkte capaciteit en constant energieverbruik. Een cv-ketel daarentegen is een compacte, rechthoekige unit zonder opslagtank, die water op aanvraag verwarmt. Deze biedt onbeperkt warm water voor zowel verwarming als huishoudelijk gebruik, en is energie-efficiënter maar duurder in aanschaf en installatie.
Als u de storing geen warm water heeft, ligt dat vaker aan de cv-ketel dan aan de boiler. Cv-ketels zijn verantwoordelijk voor zowel de verwarming van het huis als het leveren van warm water op aanvraag, waardoor er meer kans is op storingen. Boilers, die alleen voor warm water zorgen, hebben minder complexe systemen en daarom minder storingsgevoelige onderdelen.
Soms kan het herstarten van de cv-ketel de storing verhelpen en ervoor zorgen dat de ketel weer normaal functioneert.
– Ziet u nog steeds een storingscode verschijnen op de display? Neem dan contact op met onze klantenservice. Een van onze ervaren monteurs zal dan snel bij u langs komen om de storing te verhelpen.
Wanneer u water hoort borrelen in uw radiatoren of uw radiatoren niet goed warm worden kan het nodig zijn om uw verwarming te ontluchten. Voor het ontluchten van uw cv-ketel heeft u het volgende nodig:
– Allereerst zet u de temperatuur op uw kamerthermostaat naar 10 graden en wacht u ongeveer 15 min totdat de ketel is afgekoeld.
– Tot slot zet u de kamerthermostaat weer op de gewenste temperatuur
Heeft het ontluchten niet geholpen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Een van onze ervaren monteurs zal dan snel bij u langs komen om de storing te verhelpen.
– Een emmer
– Een vulslang
– Eventueel een waterpomptang
Hieronder leest u hoe u uw cv-ketel kunt bijvullen:
– Allereerst zet u de temperatuur op uw kamerthermostaat op de laagste stand en wacht u 15 ongeveer 15 min totdat de ketel is afgekoeld.
– Hierna sluit u de vulslang aan op de waterkraan. Vul de slang langzaam met water zodat het lucht uit te slang kan ontsnappen en het niet in de installatie terecht komt. Zet vervolgens de waterkraan weer dicht.
– Dan kunt u de vulslang gaan aansluiten op de cv-installatie. In sommige gevallen bevindt de vulkraan zich op een radiator in de keuken of badkamer.
– Hierna checkt u of de koppelingen goed zitten door de waterkaan eventjes open te draaien.
– Vervolgens draait u ook de vulkraan open.
– U ziet op de display van de cv-ketel de waterdruk omhoog gaan. Zodra de meter op 2,0 bar staat is het voldoende.
– U kunt beide kranen dichtdraaien en vervolgens de slang afkoppelen.
– Tot slot kunt u de kamerthermostaat weer op de gewenste temperatuur zetten.
Heeft het bijvullen niet geholpen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Een van onze ervaren monteurs zal dan snel bij u langs komen om de storing te verhelpen.
Heeft u vragen over uw factuur? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice.
Maar wist u ook dat het energieverbruik van een slecht onderhouden apparaat beduidend hoger wordt? Door het regelmatig laten onderhouden van de apparatuur bespaart u dus energie én houdt u rekening met het milieu.
Wist u dat jaarlijks onderhoud aan sommige installaties verplicht is? Kijk voor meer informatie op www.stek.nl of www.scios.nl
Bij Paans bent u voor service en onderhoud van uw (duurzame) technische installaties aan het juiste adres. Wij hebben tientallen getrainde en opgeleide servicemonteurs die de juiste kennis hebben om u te ontzorgen. Bij ons kunt u voor elke installatie terecht: cv-ketel, warmtepomp, airco, ventilatie en zonneboiler.
Lees hier onze contractvoorwaarden.
Installaties waarvoor u een all-in onderhoudscontract wilt afsluiten, worden alleen storingsvrij opgenomen. Mocht blijken, na het eerste onderhoud, dat er bijkomende kosten aan zitten, zullen deze apart worden gefactureerd.
Een warmtepomp bestaat meestal uit een binnenunit en een buitenunit, die samenwerken om uw huis efficiënt te verwarmen. De binnenunit wordt meestal op dezelfde plek geïnstalleerd als waar uw cv-ketel zich bevindt. Dit maakt het gemakkelijk om de warmtepomp te integreren in uw bestaande verwarmingssysteem. Wat betreft de buitenunit van de warmtepomp, zijn er verschillende installatiemogelijkheden. Het kan worden bevestigd aan de gevel met behulp van een wandbeugel. Als alternatief kan het ook worden geplaatst op een aanbouw, plat dak of garagedak. Dit biedt flexibiliteit bij het bepalen van de beste locatie voor uw buitenunit, afhankelijk van de beschikbare ruimte en esthetische overwegingen.
Vindt u hier niet het antwoord bij dat u zoekt? Neem dan contact op met ons.